Home » Blog » Onzekere tijd

Onzekere tijd

Kom mensen luister en houd nu je bek, het water dat staat jullie al tot je nek…., zeg nou maar niks de roulette draait nog door, maar er komen andere tijden. Boudewijn de Groot vertaalde ooit het lied ‘The times they are changing’ van Bob Dylan. Het water staat ons niet tot onze nek maar er waart wel een dodelijk virus dat niet met het blote oog zichtbaar is.

Het is een virus dat ons mensheid in zijn greep heeft of wil krijgen. Maar gelukkigerwijs zijn er ook mensen die aan de greep ontsnappen door herstel of omdat ze milde of geen klachten ontwikkelen. Degenen die niet uit de greep kunnen ontkomen zijn die mensen voor wie het fataal afloopt. Ik probeer elke dag iets te lezen in de media over de pandemie. In deze tijd steek ik mijn kop niet in het zand maar zoek het nieuws ook niet teveel op. De berichtgevingen waarin melding wordt gemaakt over de weg naar de dood of van herstelde mensen zijn best intens. In mijn eigen omgeving heb ik er tot op heden nog geen ervaringen mee en ik teken er voor dat dit zo mag blijven.

Een voor allen of toch niet?

In ieder land is men op zoek naar een weg om het aantal besmettingen en doden zoveel mogelijk in te perken, althans in hoeverre dit mogelijk is. Daarvoor zijn beschermende kleding en mondkapjes hard nodig voor het zorgpersoneel. In Frankrijk zou men een zeer groot aantal mondkapjes hebben besteld in China. Nu naar het schijnt zou Amerika met tig keer veelvoudig het afgesproken bedrag contant hebben staan wapperen waardoor de lading daar naar toe zou zijn gegaan. In Hongarije zou Orban misbruik maken van de situatie om de macht naar zich toe te trekken en dat doet hij met behulp van het leger. Italië en Spanje hebben het hoogste dodenaantal van Europa. De strijd om een vaccin is losgebroken.

Uiteindelijk

Het moeilijke van alle berichtgevingen is toch altijd weer de betrouwbaarheid. Wij mensen zijn afhankelijk van wat de media ons voorschotelt. En dat is divers en veel. Maar hoe een totaalplaatje er werkelijk uitziet is in mijn overtuiging geen haalbare kaart om aan de wereld te presenteren. Het zijn slechts allemaal fragmenten welke na deze crisis ooit wellicht eens aaneen geplakt zullen worden in de vorm van documentaires. Hierin zullen positieve en negatieve zaken belicht worden van mensen die er alles aan gedaan hebben om mensen te helpen en bij te staan. Maar er zullen ook mensen zijn die zich misdragen hebben door mensen moedwillig te besmetten of ze te onthouden wat ze nodig hadden om zichzelf te verrijken. Wij overlevenden zullen straks naar alle waarschijnlijkheid met verbijstering zitten kijken naar hetgeen zich allemaal heeft afgespeeld waarvan wij nu nog geen weet hebben.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Spread this post

Tags: , , , , , , , , ,

One Response so far.

  1. Harry schreef:

    Prima stuk Jet. De overlevenden zullen straks inderdaad met verbijstering terug kijken en zich gaan afvragen wanneer de volgende pandemie los breekt. Toch moeten we proberen zoveel mogelijk ons eigen leven te leiden ook al is dat nu vooral binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!