Home » Blog » Is het mijn egoïsme of jouw egoïsme?

Is het mijn egoïsme of jouw egoïsme?

Wie had twee jaar geleden kunnen bedenken dat het verboden zou zijn om in vredestijd op terrassen te zitten. Of om samen te scholen op bijvoorbeeld het Museumplein om te demonstreren? Ik niet en niemand van ons. Het was een tijd waarin we de dingen als vanzelfsprekend beschouwden. Waarin er nog geen sprake was van een virus of een pandemie.

Voor sommige mensen is het moeilijk te bevatten omdat zij geen enkele persoon in hun omgeving hebben die dit aan den lijve heeft ondervonden. Zelf heb ik van een aantal mensen gehoord dat zij het wel hebben gehad of hun partner. De een in een lichte mate, de ander in een wat heftiger mate.

Mezelf goed informeren

Door alle nieuwsgeving en vanuit mijn omgeving ben ik er van overtuigd dat het virus bestaat. Maar ik ben niet overtuigd van de mate aan positieve testen die tot besmettingen zouden leiden. De PCR-test zou hartstikke goed zijn maar een klein stukje aantonen. Het zegt niets over de staat van het virus, bijvoorbeeld of het zich aan het vermenigvuldigen is. Ondanks de betrouwbaarheid van de test is het nog de vraag of alle positieve gevallen besmettelijk zijn. En het blijven momentopnames.

Mijn kritisch vertrouwen maakt dat ik vanaf verschillende invalshoeken informatie tot mij neem. En zoals het altijd is geweest in het verleden, en zeker in deze tijd, is de overheid niet je beste vriend als het gaat om transparantie en waarheid. Uiteindelijk verzand zoiets altijd weer in een strijd om het een of ander. In dit geval de verkiezingen en ego’s of om geld door derden (farmaceuten).

Bijwerkingen

Er wordt gezegd dat het virus nooit meer weggaat en dat het vaccineren van alle mensen geen enkele zin heeft. Dit klinkt voor mij als common sense. Het is al vele malen gemuteerd en de vaccins zouden niet beschermen in geval van al deze (nog te komen) mutaties. Daarnaast kennen de vaccins ook bijwerkingen die in enkele gevallen niet te veronachtzamen zijn. Gevallen als blindheid, miskramen, hallucinaties, ziekte van Ménière, hartstilstand, epilepsie en vele andere bijwerkingen. Dit zijn meldingen van alleen het Pfizervaccin.

Neem zelf eens een kijkje op de website van het Lareb en lees wat er bij de verschillende vaccins is gemeld. Het is niet zomaar even een prikje wat je zou beschermen, wat dus nog de vraag is, maar kan je leven ook ontwrichten. Dus als mensen zeggen dat iemand egoïstisch is omdat deze geen vaccin zouden willen dan is het nog maar de vraag of het geen eigen egoïsme betreft. Je weet van te voren niet hoe het vaccin bij jou of een ander (op de lange termijn) uitpakt.

https://www.lareb.nl/coronameldingen

Spread this post

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!