Home » Blog » Het boek is geschreven

Het boek is geschreven

Maar nu begint het pas. Want al die woorden die ik geschreven heb voor mijn boek ‘Hoogsensitiviteit met een boerenverstand‘, gaan nu de wereld in. Wat een proces. Met een lach, een traan, angst en boosheid. Het steeds doorleven van emoties van levenssituaties en dan met name het overlijden van mijn geliefde vorig jaar herfst. Ervaringen en belevenissen waarvan ik hoop dat ze voor anderen herkenning en troost bieden.

In juli 2019 had ik een aantal interviews met professionals op het gebied van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid achter de rug. Ervaringsverhalen daar had ik er nog twee van liggen vanuit een eerdere periode waarin ik een poging tot schrijven had ondernomen. Toen werd Hans ziek en acht weken later was hij dood. Op zijn sterfbed zei hij me nog dat ik het boek wel moest schrijven. Het schrijfproces lag na zijn sterven compleet stil. Ik dacht niet dat het nog wat zou gaan worden. Tot ik in maart van dit jaar de inspiratie weer vond om verder te werken aan mijn boek.

Schrijfproces

In twee maanden schreef ik mij compleet leeg en vulde het manuscript aan met meer ervaringsverhalen. Ik stuurde het op voor een redactieronde. Wat werd er veel geschrapt, ik schrok er van. Stukken waren saai, te gedetailleerd of onvoldoende onderbouwd. Maar ook was het nog geen geheel. Overdonderd voelde ik mij. Tijdens de bespreking van het manuscript vroeg ik wat er wel goed was aan het manuscript. Schrijven kon ik wel zo werd mij verteld, mijn schrijfstijl was open en nagenoeg foutloos. Dit kalmeerde mij een beetje. Opnieuw pakte ik het schrijfproces op. Omdat ik wisselend kan zijn in mijn functioneren door bijvoorbeeld hitte, koude maar ook druk ( het idee dat ik het goed moet doen) duurde het zo’n drie-en-een-halve maand tot ik het herschreven had. Wederom kwam er een redactieronde en weer werd er behoorlijk wat geschrapt. Ik wist het niet meer. Wat kon ik dan nog schrijven?
Toch bedacht ik weer toevoegingen of liet ik dingen wel in het boek staan die de redacteur overbodig vond. Tenslotte is het mijn boek en er zijn gewoon dingen waarvan ik vind dat die erin horen.

Uitgeven en verkoop

Van schrijven word je niet rijk, zeggen ze. Eerst heb ik vooral geïnvesteerd in het redactiewerk, in de cover, de binnenkant, wat promotiewerk en enige inkoop. De uitgever dat ben ik zelf maar Pumbo distribueert vanaf vandaag mijn boek via hun site www.boekenbestellen.nl, de boekhandels en www.bol.com.

Om je een idee te geven wat ik ongeveer aan een boek overhoud via de diverse kanalen kan ik je het volgende vertellen: via Boekenbestellen € 8,21, via de boekhandels, € 4,70 en via bol.com € 1,94. Je maakt me blij wanneer je via Boekenbestellen je aankoop doet. Maar vergeet ook de boekhandels niet, jouw aankoop helpt hen te kunnen blijven bestaan.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Spread this post

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!