Home » Blog » Een onverwachts cadeau

Een onverwachts cadeau

Out of the blue kreeg ik een mail of ik wilde samenwerken met de Fotofabriek. Het aanbod was om een artikel te schrijven in ruil voor een fotoboek dat ik bij hen mocht laten maken. En wat ben ik daar blij mee want ik heb al jaren foto’s van Zell an der Mosel op mijn pc die liggen te verstoffen. Nu kan ik een mooi herinneringsboek maken van de laatste plaats die ik met mijn overleden geliefde heb mogen ontdekken. En nog wel in Duitsland, de heimat van zijn moeder, het land waarmee hij zich sterk verwant voelde.

Op het moment is er een aanbieding om vakantiefoto’s in een mooi fotoboek te bundelen. Het boek bevat 24 pagina’s waarin je maximaal 200 foto’s kwijt kunt. Voor het fotoboek heb je keuze uit speciale papiersoorten, luxe omslagen en je kunt kiezen uit een softcover, hardcover of een spiraal.

https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Ontwerpen

Met de online editor kun je direct gaan ontwerpen maar je kunt ook online software downloaden. Ik koos voor het laatste en was verrast over de mogelijkheden van de software. In de mogelijkheden van bewerken vind je onder meer slimme correctie, slimme belichting, spiegelen, roteren, een rand aanbrengen, ronde vorm, grijswaarden, kleurcorrectie en bijsnijden om je foto’s naar wens in het boek aan te brengen.

Er zijn drie opties om het fotoboek samen te stellen. Zo kun je gebruik maken van de optie automatisch sjablonen vullen waarbij je zelf de foto’s invoegt of je kiest voor automatisch sjablonen en foto’s vullen of voor de derde mogelijkheid, een blanco boek.

Omdat ik van een uitdaging houd en mijn eigen creativiteit wilde uitleven koos ik voor het blanco boek. Hierin kun je zelf bepalen hoe je de pagina’s indeelt, al dan niet met gebruik van sjablonen. Ook is er indien gewenst ruimte voor het toevoegen van tekst. Rustig ben ik de mogelijkheden gaan uitproberen en wanneer iets mij niet beviel maakte ik het ongedaan en begon opnieuw. Met het uiteindelijk resultaat ben ik zeer blij.

Andere opties

Naast fotoboeken kun je ook kalenders, agenda’s, kaarten en diverse andere producten verkrijgen. Weet je dat de Fotofabriek in 2019 als beste is getest door Radar?

https://www.fotofabriek.nl

Wil je liever een foto op canvas, dat kan ook. Deze worden geleverd met een baklijst van echt hout of je kunt voor een ander handig ophangsysteem kiezen. Een canvas is in verschillende formaten te verkrijgen.

https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-canvas/

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Spread this post

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!