Home » Blog » De kracht van sociale media

De kracht van sociale media

Wat mij opvalt is dat het voor velen, inclusief voor mijzelf, een mooie uitlaatklep is. Maar ook een plek waar onverwachtse warmte en steun vandaan kan komen. Hetzij voor iemand in een rouwproces, hetzij een persoon die onheus bejegend is of dat mensen spontaan geld inzamelen voor een persoon die een onverwachtse financiële tegenvaller heeft bij het verlaten van een werkplek.

En ja, ik weet ook dat er negatieve uitlatingen zijn als bedreigingen en verwensingen. Zelf heb ik daar gelukkig weinig mee van doen. Ik heb mijzelf aangeleerd om niet op alles te reageren of te reageren met een stukje relativering. Uiteindelijk heb ik zelf de regie in waar ik wel of niet op wens te reageren. En je kunt altijd ontvolgen.

Verbinden

Gisteren kwam er een mooie tweet voorbij in mijn twittertijdlijn. Waar speelt jouw sociale leven zich af? Op Facebook, Instagram, Twitter of irl (in real life)? Ik kan u zeggen dat ik de keuze, in beide mistte. Dit antwoordde ik ook aan de twitteraar. Ik weet van sommige mensen op Twitter dat zij naar aanleiding van deze connectie wel eens afgesproken hebben in het echte leven. Zelf heb ik onverwachts wel eens verrassende telefoongesprekken rond middernacht met wildvreemde vrouwen gehad. Mensen vinden elkaar ook via sociaal media.

Zoals met alles in het leven heb je voor- en tegenstanders van iets. In een discussiegroepje waar ik eens in de twee weken mee samenkom sprak een vrouw zich ook uit over de negatieve kant van Twitter. Haar kon ik vertellen dat daar dus ook mooie dingen gebeuren. Ik ben vergeten te vragen of zij zelf in het bezit van een Twitteraccount is.

Info en lol

Naast dat er veel nieuwsartikelen worden gedeeld van landelijk gerenommeerde nieuwsmedia wordt er ook verwezen naar diverse andere informatie. Denk dan aan bloggers, magazines online, internationale media enzovoorts. Je krijgt de kans om zaken soms van meerdere kanten te bezien, vanuit andere invalshoeken. En bovenal kom je dingen tegen die je anders echt nooit onder ogen zou krijgen. Zoals filmpjes van You Tube met interessante interviews, presentaties, achtergrondinformatie en Tedtalks en dergelijke. Maar ook wat er in tv-programma’s (die ik zelf niet kijk)aan de orde is. Mocht ik iets de moeite waard vinden kan ik het nog terug kijken.  

En laten we vooral ook de humor niet vergeten. Soms lig ik echt in een deuk om wat mensen schrijven. Mensen met interessante en minder interessante visies. Mensen met een kritisch vertrouwen, net als ik, die niet alles voor zoete koek slikken. En sommige onder de tweeps zijn zo ad rem… Weet je, sociaal media is net als het dagelijkse leven, je beleeft het met zijn ups en zijn downs.

Spread this post

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!