Home » Blog » De dingen des levens

De dingen des levens

Vanochtend toog ik naar de stad om mijn wekelijkse glutenvrije broodje te halen bij de gezondheidswinkel. Deze gaan namelijk op bestelling en worden op een vaste dag geleverd. Vooraf fietste ik eerst langs het huis van mijn overleden geliefde waar nu zijn dochter en haar geliefde wonen. Vandaag wordt het huis van de houten vloer ontdaan. Zo ook de keuken. Dan kan het grote werk beginnen voor de verbouwing die het jonge stel voor ogen hebben. Eerst wordt het even afzien en moeten ze tijdelijk boven gaan wonen. Met een thumbs up voor de ramen om ze succes en sterkte te wensen, fietste ik verder.

Eerlijk blijven

Vlakbij hun huis is er een mogelijkheid om bij particulieren aan huis groenten, planten en bloemen te kopen. Betalingen gaan nog contant in de brievenbus. Onlangs had ik twee bosjes tulpen gehaald maar kwam 15 cent tekort. Ik besloot toen om het resterende bedrag een andere keer in de bus te doen. Vandaag was die dag. Het werd zelfs 20 cent.

Herinneringen

Vervolgens reed ik op weg om mijn brood te halen. Nadat ik de winkel weer verlaten had, kwam ik een oude bekende tegen. In mijn tienerjaren, of misschien zelfs nog eind lagere schooltijd, werkte hij ooit een periode bij mijn vader op het land. Het was een man met humor die een liedje over zijn eigen naam had bedacht. Hij vroeg of ik hem nog herkende. Direct zei ik: ‘Zeker, jij hebt voor mijn vader gewerkt en zong toen een lied over jezelf.’ Vervolgens zong ik het lied en zei hij: ‘Een klassieker.’ ‘Het heeft toen indruk op mij gemaakt want ik ken het nog steeds’, zei ik.

Je passie missen

De man speelt in een band en begon te vertellen dat hij het muziek maken mist en dat hij deze tijd maar niets vindt. Zo kwam hij met herinneringen over optredens en hoe hij tot een vriendschap kwam met een man via festivals waar hij met zijn band had opgetreden. Mooie verhalen waaruit verbinding, warmte, humor en zijn liefde voor muziek sprak. Bij het afscheid nemen bedankte ik hem voor zijn verhalen en zei nog dat de tijd van mooie herinneringen maken weer gaat komen. En dat hoop ik voor ons allemaal, dat die tijd weer komt, in gezondheid, liefde en vrije keuzes.

Spread this post

Tags: , , , , , , ,

One Response so far.

  1. Digna Langbroek schreef:

    Mooi geschreven Jet. Soms zijn herinneringen mooi en waardevol, maar niet alles en dat schoffelt men er uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!