Home » Blog » Crisis, uitsluiting en zondebokken

Crisis, uitsluiting en zondebokken

Het is officieel, vanaf 25 september is de QR-code een feit. Dit geldt als bewijs indien je gevaccineerd bent, onlangs hersteld, of een negatieve testuitslag hebt. Met deze verkregen testuitslag heb je toestemming om naar voetbalwedstrijden, evenementen, theater of de horeca te gaan.
Het is onwerkelijk dat de code erdoor gekomen is met dit demissionaire kabinet. Helemaal omdat ingeënten net zo besmettelijk zijn als niet ingeënten. Twee miljoen mensen zouden volgens Hugo de Jonge niet immuun zijn. Hoe kan hij dat weten? Zijn zij getest op antistoffen? Is hun bloed onderzocht? Nee, en de uitslag van een bloedonderzoek mag ook niet als bewijs gelden.

Wat mij verbaast is dat de medische wereld niet massaal in opstand is gekomen. Dat ze deze twee ministers, die de geschiedenis in zullen gaan als de ministers die niets van de geschiedenis geleerd hebben, hun goddelijke gang hebben laten gaan. Maar ik blaam ook de media, die zich onvoldoende verweerd heeft om andere geluiden in het nieuws naar voren te brengen. Vaak goed onderbouwde tegengeluiden die een meer realistisch evenwicht had kunnen brengen inzake het verloop van het maatregelen die zijn getroffen. Alles wat niet op het vaccin gericht was, is de kop ingedrukt. Mensen zijn monddood, belachelijk gemaakt en verloren soms zelfs hun baan. De bevolking werd opgezadeld met mondkapjes en de PCR-test. Hoewel de test aantoont of je besmet bent, toont deze niet aan of je wel of niet besmettelijk bent en dus anderen wel of niet kunt infecteren met het coronavirus. 

Crisis

Crisissen gaan vooraf aan oorlogen. De pandemie veroorzaakte een crisis. Vele mensen zullen in financiële nood geraken wanneer de staatssteun per oktober helemaal stopt, als zij dat al niet waren. Het niveau van gezondheidszorg wordt langzaamaan steeds zorgelijker. Er is een grens en die is al bereikt. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk? De regering? Nee, die steekt de hand niet in eigen boezem. Laten we een zondebok aanwijzen. Het is de schuld van de ongevaccineerden dat het nu zo spaak loopt in de ziekenhuizen en de maatschappij.  

Maar hoe zit het dan met de woningnood, die is in jaren niet zo groot geweest. Of de migratie die nog steeds groeit waardoor de druk op de sociale huurwoningen blijft toenemen. De afgelopen vijf jaar zouden er 100.000 betaalbare sociale huurwoningen verdwenen zijn. Er is onvoldoende gebouwd om de groeiende wachtlijsten weg te werken. Nieuwbouwhuizen hebben volgens de woonbond een gemiddelde huurprijs van 588 euro.

Machtsmisbruik

We hebben van doen met een regering dat niet het beste met de bevolking voor heeft maar met investeerders voor de groei van de economie. Een regering die Nederland in de verkoop zet. Deze regering waarvan ik denk, hoe is het mogelijk dat die weer aan de macht is? Hoe komt het dat mensen steeds weer op diezelfde partijen stemmen? Dat maakt hen medeverantwoordelijk voor alles wat er nu nog staat te gebeuren want zij hebben deze mensen in een machtspositie gebracht. En die positie misbruiken zij met leugens, verdraaiingen, achterkamertjespolitiek en weglachen
Spread this post

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

One Response so far.

  1. C. Krul schreef:

    Interessant stuk waar ik mij wel in kan vinden.
    Zelf heb ik een aantal immuunziektes waardoor mijn afweersysteem op een laag pitje wordt gehouden. Hierdoor werken de vaccins tegen het coronnavirus minder, alhoewel dat thans weer wordt tegengesproken. De 700.000 nederlanders met een verkeerd werkend immuunsysteem worden wel aangeraden zich te laten vaccineren. Wat dat precies uithaald weet men eigenlijk niet met zekerheid. Beetje onderzoek hierna zou welkom zijn, het gaat toch om een aardig groot groepje mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!